Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г дребна речна риба
• 150 г сланина
• 2 средно големи глави лук
• 2-3 картофа
• 1 яйце
• черен пипер, кимион, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата и я прекарваме два пъти през месомелачка, заедно със сланината. Прибавяме ситно нарязания лук и настърганите картофи. Поръсваме със сол, черен пипер и кимион, прибавяме яйцето и омесваме добре сместа.
Оформяме кюфтенца и ги пържим в сгорещената мазнина без да ги овалваме в брашно.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...