Продукти:
• 1 малка зелена салата
• 100 г ряпа
• 100 г червено цвекло
• 400 г червено грозде
• 500 г шунка
• 1/2 с. л. брашно
• 2 с. л. олио
• 1 с. л. зехтин
• 1 ч. л. захар
• 1 ч. л. течна сметана
• 50 мл портокалов сок
• 50 мл червено вино
• 1 с. л. оцет
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на лентички с дебелина 1 см. Подправяме с черен пипер и овалваме в брашното. Изпържваме ги в сгорещеното олио.
Сваряваме за 15 минути червеното цвекло в подсолена вода и го нарязваме на много тънки филийки. Настъргваме ряпата.
На дъното на чинията нареждаме листата от салатата. Отгоре насипваме гроздовите зърна, ряпата и червеното цвекло.
Смесваме добре зехтина, сметаната, сока, червеното вино, оцета, солта и захарта. Объркваме в маринатата шунката и я подреждаме в чинията. Заливаме салатата с маринатата.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...