Продукти:
• 1 ч.ч. ситно нарязано месо от варена или печена пуйка
• 4 картофа
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме олиото и лимоновия сок заедно със ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол, докато побелеят като майонеза.
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кръгчета, които смесваме със ситно нарязаното месо.
Заливаме тази смес с приготвената марината, похлупваме и оставяме салатата да престои 1-2 часа на хладно. Преди да поднесем, украсяваме с лимонови резенчета и листа от зелена салата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...