Продукти:
• 200 г сирене
• 200 г шунка
• 2 малки краставици
• 1 главичка лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. горчица
• магданоз, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставиците и ги нарязваме на малки кубчета. Шунката нарязваме също на кубчета и я смесваме с нарязаните краставици и натрошеното сирене.
Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук и сипваме сместа в салатиера. Подправяме с горчицата, оцета и олиото, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и леко разбъркваме.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...