Продукти:
• 1 ч.ч. макарони
• 1 ч.ч. нарязан пресен зелен боб или 250 г замразен (също нарязан)
• 1 1/2 ч.ч. сварено телешко месо, нарязано на тънки ивици
• 1 средно голям морков
• 1/2 ч.ч. нарязан лук
• 1/2 ч.ч. репички, нарязани на филийки
• 1/2 ч.ч. майонеза
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 ч.л. оцет
• 2 скилидки чесън
• 1/4 ч.л. сол
• 1/4 ч.л. суха горчица
• 1-2 с.л. прясно мляко (по желание)
• листа от маруля
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, прецеждаме и ги изплакваме със студена вода. Отделно варим зеления боб в подсолена вода, ако е пресен - 20-25 минути, ако е замразен 8-10 минути.
В голяма купа смесваме макароните, отцедения боб, месото, настъргания морков, лука и репичките.
За да направим соса, смесваме майонезата, киселото мляко, оцета, счукания чесън, солта и горчицата. Изсипваме го върху салатата.
Покриваме с капак и оставяме 30 мин в хладилника. По желание прибавяме прясно мляко преди сервиране. Поднасяме салатата върху листа от маруля.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...