Продукти:
• 1 ч.ч. макарони
• 1 ч.ч. нарязан пресен зелен боб или 250 г замразен (също нарязан)
• 1 1/2 ч.ч. сварено телешко месо, нарязано на тънки ивици
• 1 средно голям морков
• 1/2 ч.ч. нарязан лук
• 1/2 ч.ч. репички, нарязани на филийки
• 1/2 ч.ч. майонеза
• 1/2 ч.ч. кисело мляко
• 2 ч.л. оцет
• 2 скилидки чесън
• 1/4 ч.л. сол
• 1/4 ч.л. суха горчица
• 1-2 с.л. прясно мляко (по желание)
• листа от маруля
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, прецеждаме и ги изплакваме със студена вода. Отделно варим зеления боб в подсолена вода, ако е пресен - 20-25 минути, ако е замразен 8-10 минути.
В голяма купа смесваме макароните, отцедения боб, месото, настъргания морков, лука и репичките.
За да направим соса, смесваме майонезата, киселото мляко, оцета, счукания чесън, солта и горчицата. Изсипваме го върху салатата.
Покриваме с капак и оставяме 30 мин в хладилника. По желание прибавяме прясно мляко преди сервиране. Поднасяме салатата върху листа от маруля.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...