Кулинарни рецепти » Макарони в гювечета

 Макарони в гювечета

Продукти: (за 4 гювечета)

• 200 г по-ситни макарони
• 200 г шунка
• 200 г сирене
• 4 тънки резена кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1-2 домата
• 2-3 с.л. галета
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в повече вода и ги отцеждаме. Намазваме гювечетата с масло и ги наръсваме с галета. Сипваме част от макароните.

Нарязваме на кубчета шунката и я разбъркваме с натрошеното или настъргано сирене. Разпределяме тази смес върху макароните в гювечетата и покриваме с останалата част от макароните.

Правим заливка от прясното и киселото мляко, яйцата и малко сол. Поливаме гювечетата, като заливката трябва да е по-ниско от нивото на макароните. Отгоре слагаме резенчета домат, поръсваме с черен пипер и поставяме бучка масло. Запичаме в умерена фурна.

Като поизстинат малко, внимателно ги обръщаме в други гювечета или, ако не разполагаме с такива - в тавичка. Отгоре слагаме резените кашкавал и отново ги слагаме за малко във фурната - да се разтопи и запече кашкавалът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало