Кулинарни рецепти » Мусака от макарони и домати

 Мусака от макарони и домати

Продукти:

• 1 пакет едри макарони
• 1 кг домати
• 10-15 скилидки чесън
• 125 г масло
• 200 г сирене
• 3 яйца
• 2 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Половината от тях разстиламе в добре намаслена тавичка и върху тях нареждаме кръгчета червени домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и дребно нарязани скилидки чесън и покриваме с другата половина от макароните.

Разбиваме яйцата с прясното мляко и натрошеното сирене. Разтопяваме маслото и заливаме подредената мусака, а отгоре я заливаме с приготвената яйчена смес. Печем мусаката в силна фурна до зачервяване.

Автор: Николина Стаматова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало