Кулинарни рецепти » Мусака от макарони и спанак

 Мусака от макарони и спанак

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 1 кг спанак
· 4 яйца
· 150 г краве сирене
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 60 г краве масло
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Запарваме спанака във вряща подсолена вода. Отцеждаме, нарязваме го на ситно и го размесваме с настърганото сирене и 2 разбити яйца. Отделно сваряваме и отцеждаме макароните.

В намаслена тавичка нареждаме последователно макарони, спаначено пюре, пак макарони ит.н. Завършваме с макарони. Заливаме с разтопено краве масло и печем 5 мин.

Изваждаме, заливаме с останалите яйца, разбити в млякото, запичаме още малко и поръсваме със смлян черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало