Продукти:
• 70 г краве масло
• 3 яйца
• 125 мл прясно мляко
• 100 г брашно
• сол, черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• галета за формата
Начин на приготвяне:
Бием маслото на пяна. Прибавяме лъжица по лъжица брашното, жълтъците, млякото и подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз.
Разбиваме на сняг белтъците. Прибавяме ги на части към сместа, като внимателно разбъркваме.
Изсипваме полученото тесто в намазнена и поръсена с галета пудингова форма, която слагаме в по-голям съд с вода и варим на водна баня около 30 мин. Когато сместа изстине, я нарязваме на ивички. Поднасяме я с бульон или месна супа.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...