Продукти: (за 4 порции)
· 200 г кори за лазаня
· 600 г спанак
· 1-2 скилидки чесън
· 300 г нискомаслена извара
· 125 мл сметана
· 100 г настърган кашкавал
· 30 г краве масло
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 1-2 яйца
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пасираме изварата, счукания чесън и сметаната. Прибавяме разбитите яйца, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Нарязваме спанака на ситно и го бланшираме във вряща подсолена вода. Прехвърляме в гевгир, обливаме със студена вода и отцеждаме.
Разстиламе тънък слой спанак в намаслена тавичка, покриваме с кора лазаня и намазваме слой от млечно-яйчената смес. Така постъпваме до изчерпване на продуктите като последният слой трябва да е спаначен.
Поръсваме с настъргания кашкавал и печем 35-40 мин на 180°С.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...