Продукти: (за 4 порции)
• 400 г къси макарони
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 100 г маслини (без костилки)
• 5-6 листа от зелена салата
• 1 връзка магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 100 г настърган пармезан
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно, зелената салата – на тънки ивички, чесъна – на филийки, а шунката - на малки кубчета.
Сгорещяваме половината зехтин и пържим лука до прозрачност. Прибавяме доматите, подправяме с черен пипер и сол и готвим, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме маслините и отстраняваме от котлона. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме в него шунката заедно с чесъна. След 2-3 минути прибавяме зелената салата и магданоза, разбъркваме и сваляме от огъня. Сипваме шунката при макароните, добавяме доматения сос и разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...