Кулинарни рецепти » Макарони с шунка и маслини

 Макарони с шунка и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г къси макарони
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 100 г маслини (без костилки)
• 5-6 листа от зелена салата
• 1 връзка магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 100 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно, зелената салата – на тънки ивички, чесъна – на филийки, а шунката - на малки кубчета.

Сгорещяваме половината зехтин и пържим лука до прозрачност. Прибавяме доматите, подправяме с черен пипер и сол и готвим, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме маслините и отстраняваме от котлона. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме в него шунката заедно с чесъна. След 2-3 минути прибавяме зелената салата и магданоза, разбъркваме и сваляме от огъня. Сипваме шунката при макароните, добавяме доматения сос и разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало