Продукти: (за 4 порции)
· 500 г къси макарони
· 250 г извара
· 100 г краве масло
· 1-2 люти чушлета
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Разбъркваме изварата с 4-5 с.л. от горещия бульон, в който са врели макароните. Прибавяме смлените люти чушлета и сгорещеното масло, разбъркваме много добре и заливаме макароните с този сос.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...