Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки филета по 150 г
• 1 ч.ч. бира
• 2 яйца
• 1 филия сух хляб
• 1-2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме филетата, посоляваме ги и ги киснем около 1 час в бира. След това изцеждаме и поръсваме със сол и черен пипер.
Панираме последователно в брашното, в смес от натрошената на трохи филия и разбитите яйца и отново в брашното.
Пържим филетата в сгорещена мазнина от двете страни до зачервяване. Поднасяме ги топли с парче масло върху тях.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...