Кулинарни рецепти » Австралийски бифтек с банани

 Австралийски бифтек с банани

Продукти:

• 600 г говеждо филе
• 2 с.л. краве масло
• 1 яйце
• 1 жълтък
• 2 банана
• 1 малка глава лук
• 3 с.л. сметана
• 1 равна с.л. брашно
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 щипка захар
• галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на филийки, които начукваме и изпържваме от двете страни в 1 с.л. масло. Оставяме ги на топло.

Обелваме бананите, разполовяваме ги по дължина, овалваме ги в брашното и ги поръсваме с черен пипер и сол. Потапяме ги последователно в маслото и галетата и ги изпържваме в останалото масло.

Разбиваме жълтъка, прибавяме хряна и сметаната, разбиваме много добре и смесваме със соса от пържените меса. Подправяме със захар, черен пипер и сол и изсипваме соса върху месото и бананите, които сме разпределили в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало