Кулинарни рецепти » Салата с чери доматчета и макарони

 Салата с чери доматчета и макарони

Продукти:

• 180 г макарони
• 250 г чери доматчета
• 10-12 маслини без костилки
• 3-4 сушени доматчета
• 1 скилидка чесън
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. доматено пюре
• 50 г настърган пармезан
• 1 връзка пресен босилек
• 2-3 стръка зелен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода, към която сме прибавили 1 с.л. зехтин. После ги изплакваме със студена вода, отцеждаме, слага ме ги в дълбока купа и поръсваме още 1 с.л. зехтин.

Прибавяме ситно нарязаните сушени домати и пера от зеления лук, разрязаните на половинки чери доматчета, едро накъсаните листа от босилек и маслините.

Отделно разбиваме останалия зехтин с оцета, доматеното пюре и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата, която сме разпределили в чинии за сервиране. Оставяме я да престои 15 мин в хладилник, поръсваме с настъргания пармезан и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало