Продукти:
• 180 г макарони
• 250 г чери доматчета
• 10-12 маслини без костилки
• 3-4 сушени доматчета
• 1 скилидка чесън
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. доматено пюре
• 50 г настърган пармезан
• 1 връзка пресен босилек
• 2-3 стръка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, към която сме прибавили 1 с.л. зехтин. После ги изплакваме със студена вода, отцеждаме, слага ме ги в дълбока купа и поръсваме още 1 с.л. зехтин.
Прибавяме ситно нарязаните сушени домати и пера от зеления лук, разрязаните на половинки чери доматчета, едро накъсаните листа от босилек и маслините.
Отделно разбиваме останалия зехтин с оцета, доматеното пюре и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата, която сме разпределили в чинии за сервиране. Оставяме я да престои 15 мин в хладилник, поръсваме с настъргания пармезан и поднасяме.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...