Кулинарни рецепти » Пълнено панирано пиле

 Пълнено панирано пиле

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета пилешки гърди
• 75 г настърган кашкавал
• 1 с.л. пресен естрагон (може магданоз) или 1 с.л. сух естрагон
• 25 г краве масло или маргарин
• сол, черен пипер
• галета
• 1 разбито яйце
• 2-3 с.л. олио
• пържени гъби
• магданоз

Начин на приготвяне:

С остър нож правим джобчета във всяко парче месо. Разбъркваме кашкавала, естрагона и черния пипер и с тази смес пълним “джобчетата”. Отворите защипваме с клечки за зъби.

Посоляваме отгоре, овалваме всяко парче в галета, после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио 5-8 мин, докато всяко парче поруменее.

Отцеждаме парчетата от мазнината, подсушаваме с домакинска салфетка и ги прехвърляме в затоплен съд. Държим ги на топло.

Поднасяме пилето топло, гарнирано с пържени гъби и картофи и обилно поръсено с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало