Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с риба

 Зелеви сарми с риба

Продукти:

• 600 г рибна кайма или нарязано на ситно рибно месо
• 8 с. л. ориз
• 1 глава лук
• 100 г извара
• 1 яйце
• 10 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 3 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол
• зелеви листа

Начин на приготвяне:

Мариноваме рибната кайма с лимоновия сок, черния пипер и сол и я оставяме да престои половин час.

Леко задушаваме в олиото нарязания на дребно лук. Сипваме ориза, разбъркваме и дръпваме от огъня. Прибавяме рибната кайма, изварата, яйцето, черен пипер и сол и разбъркваме добре. Ако зелевите листа са твърди, заливаме ги с топла вода, за да омекнат.

В средата на всеки зелев лист слагаме от сместа и завиваме на сарма. Подреждаме сармите едни до други.

Заливаме ги с вода и останалата мазнина. Затискаме ги с чиния и варим на тих огън около 40 минути. Застройваме готовите сарми със смес от сметана, брашно и нарязан копър. Украсяваме порциите с клончета копър.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало