Продукти:
• 600 г рибна кайма или нарязано на ситно рибно месо
• 8 с. л. ориз
• 1 глава лук
• 100 г извара
• 1 яйце
• 10 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 3 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол
• зелеви листа
Начин на приготвяне:
Мариноваме рибната кайма с лимоновия сок, черния пипер и сол и я оставяме да престои половин час.
Леко задушаваме в олиото нарязания на дребно лук. Сипваме ориза, разбъркваме и дръпваме от огъня. Прибавяме рибната кайма, изварата, яйцето, черен пипер и сол и разбъркваме добре. Ако зелевите листа са твърди, заливаме ги с топла вода, за да омекнат.
В средата на всеки зелев лист слагаме от сместа и завиваме на сарма. Подреждаме сармите едни до други.
Заливаме ги с вода и останалата мазнина. Затискаме ги с чиния и варим на тих огън около 40 минути. Застройваме готовите сарми със смес от сметана, брашно и нарязан копър. Украсяваме порциите с клончета копър.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...