Кулинарни рецепти » Вита баница с извара

 Вита баница с извара

Продукти:

• 1 кг брашно
• 400 г извара
• 250 г масло
• 500 мл вода
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

От брашното, малко сол и 1 и 1/2 ч.ч. вода омесваме твърдо тесто, което разточваме на листа. Всеки лист поръсваме с разтопеното масло и подсолена извара, навиваме на руло и поставяме в тавичка, намазана с масло.

Баницата печем при умерена температура. След изваждането й от фурната, поръсваме със смес от 2 с.л. запържено масло и 1 чаша вода и покриваме с кърпа. Поднасяме, след като се охлади.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало