Продукти:
• 3 кренвирша
• 100 г кашкавал
• 4 стръка зелен лук
• 1 краставица
• 1 стрък пресен чесън
• 1 чушка
• 3-4 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кашкавала и чушката на ивички, чесъна и лука – на ситно, а краставицата и кренвиршите - на кръгчета.
Смесваме продуктите в голяма купа, заливаме със зехтина и оцета, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...