Кулинарни рецепти » Унгарска салата

 Унгарска салата

Продукти:

• 300 г печено месо
• 2 чесвени пиперки
• 3 зелени пиперки
• 3 твърди домата
• 1 глава лук
• 1 с.л. оцет
• 4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Потапяме доматите за малко във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.

Нарязваме печеното месо /без тлъстините/, пиперките, доматите и магданоза. Обелваме лука и го настъргваме.

Скълцваме чесъна, смесваме го с олиото и оцета и поръсваме с черен пипер.

Слагаме всички продукти в чиния за салата и заливаме със сместа от чесън, олио и оцет. Оставяме салатата да престои 20 мин и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало