Кулинарни рецепти » Панирани агнешки шницели

 Панирани агнешки шницели

Продукти:

• 1 агнешко бутче
• 2-3 яйца,
• 1 лимон
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме агнешкото бутче на филийки за шницели, които начукваме и посоляваме.

Сгорещяваме олиото. Последователно потапяме и овалваме шницелите в брашно, разбитите яйца и галетата и ги пържим от двете страни до златисто.

Изваждаме ги в чиния, поръсваме с лимонов сок и заливаме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало