Кулинарни рецепти » Панирани агнешки шницели

 Панирани агнешки шницели

Продукти:

• 1 агнешко бутче
• 2-3 яйца,
• 1 лимон
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме агнешкото бутче на филийки за шницели, които начукваме и посоляваме.

Сгорещяваме олиото. Последователно потапяме и овалваме шницелите в брашно, разбитите яйца и галетата и ги пържим от двете страни до златисто.

Изваждаме ги в чиния, поръсваме с лимонов сок и заливаме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало