Кулинарни рецепти » Панирани агнешки шницели

 Панирани агнешки шницели

Продукти:

• 1 агнешко бутче
• 2-3 яйца,
• 1 лимон
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 с.л. галета
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме агнешкото бутче на филийки за шницели, които начукваме и посоляваме.

Сгорещяваме олиото. Последователно потапяме и овалваме шницелите в брашно, разбитите яйца и галетата и ги пържим от двете страни до златисто.

Изваждаме ги в чиния, поръсваме с лимонов сок и заливаме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало