Продукти: (за 4 порции)
• 500 г зелен фасул
• 500 г моркови
• 40 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 100 г заквасена сметана
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кубчета, а фасула на парченца. Заливаме ги с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и прецеждаме.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с бульона от зеленчуците, прибавяме сметаната и варим 5-6 мин.
Сипваме зеленчуците, подправяме със захарта и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...