Продукти: (за 1 порция)
• 200 г свинско месо от ребрената част
• 1 с.л. варен мозък
• 1 кисела краставичка
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. коняк
• 1 с.л. сметана
• 1 яйце
• малко настъргана лимонова кора
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разрязваме месото хоризонтално през средата почти до края на коста така, че да се получат два котлета, закачени един за друг. Поръсваме със сол и черен пипер.
Смесваме ситно нарязаните мозък, краставичка и магданоз, маслото, жълтъка от яйцето и по малко настъргана лимонова кора, сол и черен пипер. Сместа разстиламе в разреза между двата котлета. Прихващаме свободният край на котлетите с конец и ги оставяме отлежат около 1 час.
Изпържваме котлетите от двете страни и ги слагаме в затоплена чиния.
Кипваме мазнината от пърженето с малко бульон или топла вода, посоляваме и отстраняваме от огъня. Застройваме със сметаната и изсипваме в чинията до котлетите. Поливаме котлетите с коняка и непосредствено преди сервирането запалваме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...