Кулинарни рецепти » Чопкебап

 Чопкебап

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 кг агнешко или телешко месо
• 600 г млади тиквички
• 1 ч.ч. доматен сок
• копър, калофер
• червен и черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на късове. Посоляваме го и го оставяме да престои 30 мин в доматения сок.

Нанизваме го на шишове, като между месото слагаме парчета от обелените и нарязани тиквички. Посоляваме шишовете, поръсваме ги с черен пипер и ги позапържваме в сгорещена мазнина. Изваждаме ги, потапяме за няколко минути в доматения сок и отново пържим до зачервяване.

Готовите шишове поръсваме със ситно нарязан копър, калофер и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало