Кулинарни рецепти » Пълнени гъби на скара

 Пълнени гъби на скара

Продукти:

• 8 големи печурки
• 2 с.л. ядки (сусам, тиквени семки, бадеми)
• 80 г сирене
• малко лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме гъбите, отделяме дръжките и ги нарязваме на ситно. Счукваме едро ядките и ги смесваме с гъбените дръжки, сиренето, лимоновия сок, черния пипер и солта.

Пълним гъбите с тази смес, завиваме ги с фолио и печем на скара 10 минути.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало