Продукти: (за 4 порции)
• 4 червени чушки
• 6-10 сини сливи
• 4 не много узрели розови домата
• 2 глави червен лук
• 80 г краве масло
• 100 г краве сирене
За маринатата:
• 2 с.л. зехтин
• 100 мл червено вино
• вегета, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Леко опукваме чушките или ги бланшираме във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на шайби. Разполовяваме сливите, а доматите нарязваме на резенчета. Лука нарязваме на четвъртинки.
Мариноваме зеленчуците в марината от изброените съставки. Отцеждаме и ги нижем на дървени шишове, редувайки с кубчета сирене.
Обилно мажем с масло, докато ги печем на жаравата.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...