Продукти: (за 4 порции)
• 4 овнешки котлета
• 1 ч.ч. разтопено краве масло или олио
• 500 г лук
• 1 ч.ч. месен бульон
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината от мазнината, докато стане златист.
Добавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, черния пипер и бульона /или 1 ч.ч. топла вода/. Варим на умерен огън, докато лукът се развари /ако е необходимо, доливаме малко топла вода/. Претриваме през цедка сместа, връщаме на огъня и варим, докато сосът се сгъсти.
Загряваме силно останалата мазнина, изпържваме в нея котлетите от двете страни и ги посоляваме. Заливаме ги със соса и поднасяме.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...