Кулинарни рецепти » Гулия със зелен грах

 Гулия със зелен грах

Продукти:

• 500 г гулия
• 200 г зелен грах
• половин връзка магданоз
• 2 с.л. олио
• 3 с.л. краве масло
• чубрица, черен пипер
• захар, сол

Начин на приготвяне:

Избираме млади гулии, почистваме ги и ги измиваме неколкократно. Нарязваме ги, задушаваме в олио и посоляваме.

В отделен съд задушаваме граха в маслото, добавяме черен пипер и малко захар.

Когато зеленчуците и в двата съда омекнат, ги смесваме и внимателно разбъркваме с дървена лъжица. Посипваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме ястието топло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало