Кулинарни рецепти » Салата от октопод

 Салата от октопод

Продукти:

• 1 октопод
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 к.ч. лимонов сок
• 1 к.ч зехтин
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера под налягане и наливаме виното. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 20 мин.

Изчакваме сварения октопод да изстине, нарязваме го на малки парченца и го заливаме с дресинг, приготвен от лимоновия сок, зехтина, наситнения магданоз и счукания чесън.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало