Кулинарни рецепти » Пица с домати

 Пица с домати

Продукти:

• 500 г готово тесто
• 500 г домати
• 4 стръка босилек
• 4 скилидки чесън
• 3 с.л. зехтин
• 100 мл олио
• 1 ч.л. захар
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 80 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги, нарязваме ги на тънки филийки и им махаме семките.

В намаслена тавичка разстиламе на тънък слой тестото. Покриваме с доматите поръсваме със сол, захар и стрития бульон. Напръскваме пицата със зехтина. Печем в силна фурна 20 мин.

Счукваме чесъна и го объркваме с наситнения босилек. Наливаме на струйка олиото и прибавяме настъргания кашкавал. Трябва да получим гъста каша, която подправяме с черен пипер. Намазваме пицата с тази каша и печем още 6-8 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало