Продукти:
• 500 г брашно
• 300 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия или 1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото, сгорещяваме го и при непрекъснато бъркане сипваме лъжичка по лъжичка брашното. Бъркаме, докато брашното се позачерви, и отстраняваме от огъня.
Разреждаме с прясното мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията, и връщаме на огъня. Изчакваме халвата да се запече, отнемаме тавата от огъня и я захлупваме.
Щом халвата изстине, отстраняваме капака и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...