Продукти:
• 400 г по-едри макарони
• 150 г замразен грах
• 1 консерва рибно филе
• 200 г извара
• 6 яйца
• 1 с. л. масло
• зелени подправки по избор
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Три от яйцата сваряваме и нарязваме на резенчета. Задушаваме граха в маслото и го подправяме с черен пипер и сол. Оставяме няколко стръкчета от зелените подправки за украса, а останалите нарязваме на ситно.
Почистваме рибата и я нарязваме на кубчета. Останалите яйца разбиваме и разбъркваме с половината извара. Прибавяме ги към макароните заедно с рибата и граха. Поръсваме с чер пипер и наситнени зелении, разбъркваме и изсипваме сместа в намаслена тавичка.
Поръсваме отгоре с останалата извара и запичаме ястието 20 минути във фурна, загрята до 200 градуса. Украсяваме с резенчета яйца и зелени подправки.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...