Продукти:
• 4 парчета пилешки гърди
• 75 г настърган кашкавал
• 1 с.л. пресен естрагон /може магданоз/ или 1 с.л. сух естрагон
• 25 г масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 разбито яйце
• галета
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
С остър нож правим джобчета във всяко парче месо. Разбъркваме кашкавала, естрагона и черния пипер и с тази смес пълним “джобчетата”. Отворите защипваме с клечки за зъби.
Посоляваме отгоре, овалваме всяко парче в галета, после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио 5-8 мин, докато всяко парче поруменее. Отцеждаме парчетата от мазнината, подсушаваме с домакинска салфетка и ги прехвърляме в затоплен съд. Държим ги на топло.
Поднасяме пилето топло, гарнирано с пържени гъби и картофи и обилно поръсено с магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...