Кулинарни рецепти » Пържено месо от гъска

 Пържено месо от гъска

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г гъше месо
• 6 зелени чушки
• 2 белтъка
• 150 мл пилешки бульон
• 1 ч.л. вино
• 1 с.л. брашно
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците със сол и внимателно прибавяме брашното, размито в малко вода. Нарязваме месото на тънки филийки, които потапяме в белтъчната смес и пържим в сгорещеното олио.

Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме чушките, нарязани на малки парченца. Добавяме бульона, виното, захарта и накрая – месото. Оставяме всичко да поври 3-4 мин и сгъстяваме соса с малко брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало