Кулинарни рецепти » Пилешки кюфтета с праз

 Пилешки кюфтета с праз

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от едно по-голямо пиле
• 2 глави лук
• 10 стръка праз (само бялата част)
• 2-3 яйца
• 4-5 с л. олио
• черен пипер, сол

За доматения сос:

• 1 буркан консервирани домати
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. захар
• 1 с. л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме бялото месо много ситно. Нарязваме много ситно и лука, като по желание можем леко да го запържим или задушим.

Нарязваме много ситно бялата част на праза и го смесваме с месото и лука. Прибавяме яйцата, посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме добре и оставяме сместа да престои 10-15 мин, за да поеме месото ароматите.

Оформяме малки кюфтенца, които пускаме с лъжица в сгорещената мазнина и ги пържим, докато поруменеят от всички страни. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят.

Към същата мазнина прибавяме олиото за соса. Изчакваме да се сгорещи и слагаме обелените и настъргани домати. Посоляваме, прибавяме захарта и варим на умерен огън, докато водата се изпари.

Отстраняваме от огъня, поръсваме с черен пипер, прибавяме лимоновия сок и разбъркваме добре. Поръсваме готовия сос със ситно нарязан магданоз и заливаме кюфтенцата.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало