Продукти:
• 750 г пилешко филе
• 150 г бекон, нарязан на ивички
• 200 г зелени маслини без костилки
• 80 г стафиди
• 5-6 скилидки чесън
• 60 г обелени бадеми
• 150 г брашно
• 80 г коняк
• 200 г портокалов сок
• бял (или черен) пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пилешките филета на тънък пласт и поръсваме със сол и пипер. Слагаме бекон в средата на всяко филе, заедно с малко счукан чесън. Сгъваме на две и леко начукваме краищата, след което овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио.
Накисваме стафидите в коняка за 10 минути. Леко запържваме нарязаните на кръгчета маслините и ги смесваме с неотцедените стафиди, счуканите обелени бадеми и портокаловия сок. Кипваме соса и след 1 минута го сваляме от огъня.
Заливаме пилешкото с пикантния сос и сервираме с гарнитура от зеленчуци.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...