Диетични рецепти » Картофен кнедлик

 Картофен кнедлик

Продукти:

• 400 г картофи
• 1 1/2 к.ч. грис
• 2 яйца
• 2 твърди виенски кифли
• 1/3 пакетче бакпулвер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме яйцата, гриса и бакпулвера. Посоляваме и омесваме тесто, в което слагаме нарязаните на кубчета кифли.

Оформяме от тестото цилиндър, който увиваме в плътна влажна марля. Пускаме кнедлика във вряща вода и варим 30-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Незаменимите моркови

Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...

Лещата - неподозирано лекарство

Родината на лещата е Югодападна Азия, където тя се отглежда вече четири хилядолетия. От всиечки бобови растения лещата има най-високо съдържание на белтъчини – повече от 40 процента от съдържанието. ...

Добри думи за лука

Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...

Витамин В12 повишава имунитета

В продължение на дълги години витамин В12 беше известен с ефикасното си противоанемично действие, а също така и като средство, нормализиращо състоянието на нервната система. Научните изследвания пре...

Начало