Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 твърди виенски кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме кифлите в млякото и ги отцеждаме. Прибавяме разбития жълтък, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Разбъркваме и съединяваме с разбитите белтъци.
Почистваме пилето и го натриваме със сол. Напълваме го с приготвената смес и го слагаме в тавичка с малко вода. Печем в умерено загрята фурна.
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
Начинът, по който се вземат лекарствата, е от значение за тяхната ефикасност. 1. Хапчетата се пият с голямо количество вода. Тя улеснява абсорбирането им и ускорява лечебното въздействие. 2. Не см...