Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 твърди виенски кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме кифлите в млякото и ги отцеждаме. Прибавяме разбития жълтък, ситно нарязан магданоз и сол на вкус. Разбъркваме и съединяваме с разбитите белтъци.
Почистваме пилето и го натриваме със сол. Напълваме го с приготвената смес и го слагаме в тавичка с малко вода. Печем в умерено загрята фурна.
Люлякът (Syringe vulgaris L.) е висок до 5 м храст, със срещуположни, целокрайни, яйцевидни, заострени листа с дръжки, дълги до 4 см. Цветовете са разкошни - многобройни, събрани в гроздовидни съцвети...
Бутракът (Bidens tripartita L) е плевел. Той е едногодишно тревисто растение с височина до 80 см, право цилиндрично стъбло, зелено или малко червеникаво. Листата са къси, с дръжки, дълбоко триразделни...
За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...
Всичко, което заплашва нашето здраве, красота, добро разположение на духа и психическо равновесие, е бяло, жълто, черно, сладко, мазно, свръхкалорично. И ужасно вкусно! Знаем го добре, но въпреки непр...