Продукти: (за 4 порции)
• 2 марули
• 400 г моркови
• 2 ябълки
• 1 кофичка кисело мляко
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. горчица
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, нарязваме ги на ивички и ги заливаме с лимоновия сок. Прибавяме нарязаните на кръгчета моркови и нарязаните на ивички марули.
Заливаме с киселото мляко, смесено с горчицата, посоляваме и разбъркваме.
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...
Маслиновото дърво изисква по-топъл климат и е характерен вид почти за цялото Средиземноморие, включително и за нашите южни съседи Гърция и Турция, където се отглежда в градини като овощно дърво. У нас...