Продукти: (за 4 порции)
• 200 г гъби
• 200 г скариди /сварени или от консерва/
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 2с.л. лимонов сок
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно, задушаваме ги в малко вода и отцеждаме. Натриваме дъното на малък съд с чесъна и смесваме в него гъбите, зехтина и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме в хладилника.
След 2 часа разпределяме скаридите в чинии за сервиране и наоколо изсипваме гъбената смес. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...
Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...