Продукти: (за 4 порции)
• 200 г гъби
• 200 г скариди /сварени или от консерва/
• 2-3 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 2с.л. лимонов сок
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно, задушаваме ги в малко вода и отцеждаме. Натриваме дъното на малък съд с чесъна и смесваме в него гъбите, зехтина и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме в хладилника.
След 2 часа разпределяме скаридите в чинии за сервиране и наоколо изсипваме гъбената смес. Накрая поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Те ни дават енергията, необходима за доброто функциониране на сърцето, мозъка, мускулите... Но от какво точно количество се нуждае човек, това май знаят малцина. Докато спим например, тялото ни изразх...
Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...
За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...
1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...