Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки зелен лук
• 1-2 с.л. ориз
• 1 яйце
• 4 с.л. олио
• 1 к.ч. кисело мляко
• 1-2 сухи люти чушлета
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на парченца по 1-2 см и го задушаваме на слаб огън в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, нарязаните люти чушлета и сол на вкус.
Наливаме 4-5 ч.ч. топла вода и варим на слаб огън до готовност. Застройваме готовата супа с разбитото в киселото мляко яйце и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Доскоро се смяташе, че храната не влияе на самочувствието на болни от артрит. Чуждестранни учени обаче откриха връзката между артрита и поносимостта на хранителните продукти. Ескимосите например не ст...
В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...