Продукти: (за 4 порции)
• 1 банан
• 150 г пресен ананас
• 150 г нискомаслено кисело мляко
• 150 г сметана
• листа от мента за украса
Начин на приготвяне:
Обелваме плодовете и ги пасираме. Прибавяме киселото мляко и разбитата сметана и замразяваме във фризера, докато по краищата се образуват ледени кристали.
После разбиваме, докато получим гладка смес, и отново връщаме във фризера. Повтаряме процедурата 2-3 пъти.
Накрая разпределяме сладоледа в чаши за сервиране и украсяваме с листенца от мента.
Една порция съдържа: Енергия – 200 ккал/832 кДж; Въглехидрати – 13,5 г.
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...
От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...
Калината (Viburnum opolus) е измежду любимите храсти, които украсяват парковете и градините. През пролетта тя радва със своите белоснежни цветове, а през есента се отрупва с рубиненочервени плодове. П...