Продукти: (за 4 порции)
• 400 г говеждо месо
• 1 парче целина
• 1-2 моркова
• 250 мл прясно мляко
• 4 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки, заливаме го с малко студена вода, посоляваме и задушаваме на умерен огън. Щом месото поомекне, прибавяме нарязаните на кубчета моркови и целина.
Към края на готвенето прибавяме размитото в млякото брашно, опитваме на сол и задушаваме още 5-6 мин.
В часовете на най-голяма активност тялото отделя максимално количество течности - забележете, че до тоалетната ходите най-често тогава, когато се чувствате във върхова форма, докато през по-пасивните ...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
Латинката е обичано цвете в нашите градини, дворове и балкони. Цъфти до появата на студовете, затова цяло лято може да се събират и сушат нейните цветове и листа, а през есента – съзряващите й семена....