Диетични рецепти » Пиле, пълнено с виенски кифли

 Пиле, пълнено с виенски кифли

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 сухи виенски кифли
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го посоляваме отвътре и отвън.

Накисваме кифлите в млякото и ги отцеждаме. Разбиваме жълтъка с малко сол, прибавяме кифлите, разбития белтък и малко ситно нарязан магданоз. Разбъркваме и пълним пилето с тази смес.

Слагаме го в тавичка, наливаме малко топла вода и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Десет храни, за да останете млади

1. Кисело зеле. Ферментите в него се борят с инфекциите. 2. Лешници. Съдържат най-големи количества витамин Е, предпазващ от сърдечносъдови заболявания. 3. Сьомга. Мастните киселини „омега 3"...

15 продукта срещу рака

Учените непрекъснато откриват нови продукти, предпазващи от рака. При това те са обикновени и лесно се приготвят. „Провокаторите” за появата на раковите образувания са може би много на брой, но и до...

Кафето, без което не можем

Две тpeти от населението на Земята смятат, че ако не започнат деня си с чашка димящо кафе, няма смисъл въобще да се събуждат. Ароматната напитка, позната още от древността, дължи името си на етиопск...

Маслината - природно лекарство

Маслиновото дърво изисква по-топъл климат и е характерен вид почти за цялото Средиземноморие, включително и за нашите южни съседи Гърция и Турция, където се отглежда в градини като овощно дърво. У нас...

Начало