Продукти: (за 4 порции)
• 1-2 патладжана
• 4-5 домата
• 1 връзка пресен лук
• 200 г млечна майонеза
• 1-2 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на ивици и ги варим в кипяща подсолена вода до омекване. Отцеждаме, нарязваме ги по-дребно и оставяме да изстинат.
Прибавяме нарязаните на кубчета домати и нарязания на широки пръстенчета лук. Посоляваме и разбъркваме.
Разбиваме майонезата със счукания чесън и заливаме салатата с този сос. Поръсваме с наситнен копър или магданоз.
Всички познаваме пълзящия бръшлян – това широко разпространено растение по паркове и градини, пълзящо по дървета, огради и зидове, но малцина знаят за лечебните му качества и го отминават с безразличи...
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...
Известна е като гръцкият символ на плодовитостта. По нашите земи е пренесена далеч преди създаването на българската държава. Идеална е и за цяр, и за деликатес на трапезата. Още бащата на медицината Х...
Ако и това лято не сте се доближили до мечтаната идеална фигура, не се отчайвайте. Диетолозите твърдят, че най-лесно и трайно се отслабва през преходните сезони - пролетта и есента. Дали ще ядете по м...