Продукти: (за 4 порции)
• 200 г пресни моркови
• 2 банана
• 1 лимон
• 2-3 с.л. сметана
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите на едро ренде и ги разстиламе в чиния за сервиране. Отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета банани.
Разбиваме сметаната с лимоновия сок и подправяме с черен пипер сол. Заливаме салатата с този сос и поръсваме обилно с наситнен магданоз.
Йодът участва в обмяната на веществата и помага на щитовидната жлеза в синтеза на два хормона – трийодтиронин и тироксин. Те играят значителна роля във всички органи и тъкани. Толкова са важни, че няк...
Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Напоследък учените от нсе повече страни съобщават, че са стигнали до едно много интересно за всички закръглени хора заключение. Според тях калцият – ако го приемаме в дози от 400 до 1000 мг дневно, пр...