Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. прясно мляко
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 150 г сирене
• 3 с.л. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. сусам
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, втасалата мая, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Сипваме пресятото със содата брашно и омесваме средно меко тесто.
Оформяме от тестото топки с диаметър 4-5 см, като във всяка топка слагаме по малко парченце масло. Нареждаме питките в намаслена тавичка, намазваме ги с разбития с вода жълтък и ги поръсваме със сусам. Печем ги в силна фурна, като отначало слагаме тавата върху скарата на фурната, а след това отстраняваме скарата.
Листната салата е позната отпреди хилядолетия. Според древни автори тя е един от най-старите зеленчуци. Отглеждали са я масово в Римската империя. В следващото столетие се радва на внимание и интерес ...
Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Няма да сбъркате, ако ги използвате в домакинството, в грижите за здравето и красотата си. Сребърните прибори започват да блестят като нови, щом се оставят за няколко часа в алуминиева тенджера...