Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. прясно мляко
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 150 г сирене
• 3 с.л. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. сусам
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, втасалата мая, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Сипваме пресятото със содата брашно и омесваме средно меко тесто.
Оформяме от тестото топки с диаметър 4-5 см, като във всяка топка слагаме по малко парченце масло. Нареждаме питките в намаслена тавичка, намазваме ги с разбития с вода жълтък и ги поръсваме със сусам. Печем ги в силна фурна, като отначало слагаме тавата върху скарата на фурната, а след това отстраняваме скарата.
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...
Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина: • Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъ...
Диетолечението се налага, когато креатинониновият клирънс спадне под 60 мл./мин и креатининът се увеличи над 200 микромол/литър. То включва контрол на приеманата вода, натрий, калий, калций, фосфор, б...