Продукти:
• 500 г брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. прясно мляко
• 20 г мая за хляб
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 150 г сирене
• 3 с.л. настърган кашкавал
• половин пакетче краве масло
• 1-2 с.л. сусам
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата с киселото мляко. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, втасалата мая, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Сипваме пресятото със содата брашно и омесваме средно меко тесто.
Оформяме от тестото топки с диаметър 4-5 см, като във всяка топка слагаме по малко парченце масло. Нареждаме питките в намаслена тавичка, намазваме ги с разбития с вода жълтък и ги поръсваме със сусам. Печем ги в силна фурна, като отначало слагаме тавата върху скарата на фурната, а след това отстраняваме скарата.
Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...
Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...
Съществуват множество широко разпространени твърдения, които много от нас са склонни да приемат безрезервно. Как обаче показват фактите: Вярно ли е, че трябва да се яде често и по малко? М...
Свалянето на излишните килограми е продължителна и неприятна процедура. Но ти можеш да се спасиш от кошмарните диети, ако спазваш няколко прости правила. Правилата: 1. Отгатни от какво най-м...