Продукти:
• 500 г моркови
• 500 г извара
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. светана
• 50 г захар
• 1 к.ч. грис
• 100 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на ситно, задушаваме ги в прясното мляко, а след това ги пасираме. Прибавяме разбитата извара, гриса, захарта и маслото и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и запичаме в умерено загрята фурна. Преди поднасяне поливаме ястието със сметана.
Хората, които поддържат баланс на полезни вещества в организма си, могат да разчитат на защитните му сили Тялото ни е толкова съвършена система, че при добро хранене може само да изработва салиц...
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...