Диетични рецепти » Тиганици от сухари

 Тиганици от сухари

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г сухари от бяло брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. захар
• 2 ябълки
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сухарите на ситно и ги накисваме в млякото. След 30 мин прибавяме обелените и настъргани ябълки, захарта и разбитите яйца.

Оформяме от сместа тънки питки, които изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Репеят помага при много болести

Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...

За ползата от рибата

Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдърж...

Люлякът ще ви спаси от главоболие

Люлякът (Syringe vulgaris L.) е висок до 5 м храст, със срещуположни, целокрайни, яйцевидни, заострени листа с дръжки, дълги до 4 см. Цветовете са разкошни - многобройни, събрани в гроздовидни съцвети...

Лечебните свойства на магданоза

Наистина - от това неизискващо грижи тревисто растение се заинтересували за първи път жителите на древна Елада и Рим и ласкавото нарекли петроселинум - "растящо на камък". От латинския му корен името ...

Начало