Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава червено цвекло
• 1 краставица
• 2 ч.ч. сушени сливи
• 3-4 листа от маруля
• 1 кофичка кисело мляко
• захар, оцет
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме сливите и ги накисваме в студена вода.
Настъргваме цвеклото на едро ренде и го смесваме с обелената и ситно нарязана краставица, накъсаните листа от маруля и отцедените сливи. Заливаме с млякото, разбито с 1 ч.ч. вода и подправяме със захар и оцет на вкус.
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...
Работоспособността на нашия мозък зависи много от вида и количеството на погълнатата от нас храна. Някои храни ни правят по-възприемчиви, други не ни позволяват бързо да мислим, нито да се съсредоточа...
Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...